Energieke voorzitter

Functieprofiel

Je bent voorzitter van het bestuur van de groepsvereniging van Scouting Meppel

Als voorzitter bezit je de kunst alle kwaliteiten van de bestuursleden in te zetten voor de groep. De voorzitter heeft zijn/haar ogen op de toekomst en zijn/haar voeten stevig in de praktijk in de groep.

Wat doet de voorzitter?

• Algemene aansturing van de groep.
  • Vertegenwoordigt de groep naar de gemeente en externen.
  • Het leiden van de groepsraad en groepsbestuursvergaderingen. De voorzitter zorgt dat besluiten worden genomen.
  • Afstemmen van werkzaamheden in het bestuur.
  • Toezien op totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdeling in de groep.
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van bestuursleden.

Belangrijk:

• Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 21 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

Inschatting tijdsbelasting:

• Circa 10 uur per maand
  • Er zijn 12 vergaderingen per jaar

Wij bieden:

• Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren.
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen

Lijkt je dit leuk dan nodigen we je uit om te mailen naar verenigingsbestuur@scoutingmeppel.nl