Hunen Horde Welpen

Wat zijn de Welpen?

Welpen zijn jongens en meisjes in de leeftijdsgroep van 7-11 jaar. De Welpen spelen met elkaar in de Jungle. In het Welpenthema leren en spelen we elke week op dinsdag van 18:15 tot 19:45. Samen met de leiding doen de Welpen leuke spellen en leerzame activiteiten.

foto van Hunen Horde scouting Meppel.           foto van Hunen Horde scouting Meppel.

foto van Hunen Horde scouting Meppel.

Wat doen de Welpen?

De Welpen komen spelenderwijs in aanraking met dingen waar ze in hun scouts periode dieper op ingaan.

De Welpen werken tijdens de opkomsten in nesten. We doen veel spelletjes, maar daarnaast wordt er ook nog veel geleerd. Dingen die we tijdens een opkomst bijvoorbeeld behandelen zijn vuurstoken, tochttechnieken, tas inpakken en zakmes techniek. Omdat het niet altijd mooi weer is, doen we soms ook binnenspelletjes of gaan we lekker met z’n allen knutselen. We werken met alle opkomsten naar de overgang naar de scouts. Spelenderwijs worden er vaardigheden en kennis aangeleerd die insignes opleveren.

Op de kalender op deze site kunt u zien wat de planning is en wat er gedaan wordt, waar deze activiteit plaatsvind en of uw kind speciale kleding of andere benodigdheden nodig heeft. Ook kunt u hierop zien of er opkomst is of niet.

Grotere activiteiten

• 16 september 2017: Gezamenlijke Eerste Opkomst
• +- oktober 2017: Jotari of Herfstkamp
• +- februari 2018: Winterkamp
• 19/20/21 mei 2018: Pinksterkamp Dwingeloo (PKD)
• 22 t/m 27 juli 2018: Eerste week zomervakantie: Zomerkamp!

Kampen

Wij zijn grote fan van kampen! In oktober 2016 hebben we nog een groot Scouting Meppel kamp gehad, Jumba!
In 2017 zijn we naar PKD geweest, en hebben we daarnaast ook nog een weekendkampje gehad net voor de zomervakantie.

foto van Hunen Horde scouting Meppel.          foto van Hunen Horde scouting Meppel.          foto van Hunen Horde scouting Meppel.

Doelen

Bij de Welpen leer je de basis van Scouting. Je leert een paar simpele knopen en de beginselen van de tochttechnieken. Verder zijn we altijd bezig om in de jungle leuke en leerzame dingen te beleven. Binnen het scouting thema halen we ook onze insignes die we met trots dragen. Hierbij doe je kennis op die je op je 11e meeneemt naar de volgende speltak: de scouts.

Leiding

Het leidingteam van de dinsdag Welpen bestaan uit:

• Theo - KaaGerelateerde afbeelding
  • Vera - BagheeraGerelateerde afbeelding
  • Marieke - RakshaGerelateerde afbeelding
  • Jordy - OeAfbeeldingsresultaat voor oe schildpad jungle book cartoon

Zin om een keer met de Hunen Horde mee te spelen in de Jungle?! stuur dan een email.