Landscouts

De Hopman Kwanttroep bestaat al net zo lang als Scouting Meppel zelf en is een (land)scoutsgroep. Daarnaast is er een waterscoutsgroep, klik daarvoor eventjes hier: Waterscouts

Algemeen

De groep bestaat uit jongens en meiden van 11 tot en met 15 jaar. Binnen onze ''troep'' hebben patrouilles, die worden geleid door een troep leider[TL], patrouille leider [PL] en assistent patrouille leider [APL]. Dit zijn de oudere leden van de scouts; zij hebben tenslotte ook de meeste ervaring en daarom dus ook meer verantwoordelijkheid.

scouts zijn bijna klaar voor een primitieve overnachting.                          28-08-2015 Loenen

Opkomsten

Elke zaterdag middag hebben we onze ''opkomsten'' met onze eigen ''troep''. Tijdens deze opkomsten doen we veel verschillende activiteiten zoals:

• Pionieren
  • Hout hakken en stoken (primitief koken - zoals bijvoorbeeld een ''hikebom''
  • Kaart en kompas (tegenwoording gebruiken we ook wel eens een GPS)
  • Sport en spel
  • Kamperen

Katapult gepionierd met onze patrouille.                                                    Najaar 2011

Kampen

Elk jaar gaan wij op zomerkamp. Samen onze scouts en eigen leiding 1 week weg. Tijdens dit kamp doen we verschillende dingen en besteden we meer tijd aan onze activiteiten. Een hike (tocht lopen) of dropping. En als het weer ons mee zit, ons eten koken op een hout vuurtje. Tijdens elk zomerkamp hebben we een thema. Naast het zomerkamp gaan we elk jaar wel een keer op kamp met onze PL's en APL's. (kader weekend)

We zijn onderandere op zomerkamp geweest naar:

• Loenen (2015)
  • Dwingeloo (2014)
  • Blauwe stad (2013)

Het kampterrein van een van onze patrouilles.                                                                               Zomer 2012

Leiding

Onze leiding bestaat uit:

• Erwin Prent (Team leider)
  • Coen Verkade
  • Bart Verkade
  • Marieke Scheper

Verdere informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, lijkt je het leuk om een keer te komen kijken? Of misschien wil je wel leiding worden. Mail dan even met: scouts@scoutingmeppel.nl Onze opkomsten zijn normaal gesproken op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.