Wildevaart

Welkom bij de Wildevaart.

De Wildevaart zijn meiden en jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar die het leuk vinden om samen met anderen op en rond het water bezig te zijn. De wildevaart organiseert en pland eigen opkomsten.

Het jaar bestaat voor de Wildevaart uit twee delen, in het ene deel van het jaar zijn we veel op en rond het water, dit heet dan ook het vaarseizoen.

Het andere deel van het jaar noemen we het winterseizoen, tja dit is dan ook in de winterperiode,
dan zijn we meer rond het clubgebouw, de “Hopman Kwant Basis”, bezig.

Daarnaast gaan we natuurlijk ook een paar keer per jaar op kamp.

In het vaarseizoen gaan we met onze eigen bootjes, de "nautilus" en de "calimero", op pad. Verder helpen we ook nog met de opkomsten van de Waterscouts.

In het winterseizoen gaan we met onderhoud bezig van de boten. Verder zijn we ook nog bezig met andere scouting-dingen zoals: EHBO, pionieren en samenwerking.

Opkomsten

In het zomerseizoen hebben we opkomst van 9.00 uur tot 12.00 uur en zijn we bij de boten te vinden.
In de winter hebben we opkomst van 9.00 uur tot 12.00 uur op het scouting gebouw Hopman Kwant Basis.

Leiding

Hoewel alle leiding binnen scouting dit vrijwillig doet moeten wij ook aan eisen voldoen.

We volgen trainingen om gekwalificeerd leiding te worden en als waterscoutsleiding moet je een CWO-kielboot III zeildiploma hebben (of deze halen), daarnaast heeft minimaal 1 leiding een EBHO-diploma.

Op dit moment bestaat de leiding uit 3 personen:
André, Astrid en Rick.

Heb je belangstelling voor de Wildevaart (leiding is ook altijd welkom)? Mail dan even naar wildevaart@scoutingmeppel.nl