header-banner

De Landscouts

scouts

Landscouts

Wie zijn de (Land)Scouts?

Een groep avontuurlijke jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die graag samen mooie en leuke activiteiten doen bij Scouting.

 

Wat doen de Scouts?

Bij de Scouts leer je steeds uitdagender dingen te bouwen, doen en organiseren. Dit doen de Scouts in zogeheten Patrouilles, een groep van ongeveer zes waarin de meer ervaren Scouts de jongere Scouts meenemen en zo leren uit te leggen en de leiding te nemen.

Tijdens de opkomsten doen we bijvoorbeeld, hakken, zagen, knopen, pizza bakken in je eigen oven, Kwalleballen, Chinees worstelen, Beren, Levend Stratego, vuurtje stoken, eten uit de natuur, een megaschommel maken, Crazy88, XXXL-Voetbal, vlotten bouwen, een hike maken of lopen, Highland Games, houtbewerken, etc. etc. en dit is dan nog maar een kleine selectie van wat we afgelopen jaar hebben gedaan...

 

Scouts gaan ook graag op kamp!

Het jaarlijks hoogtepunt is natuurlijk het zomerkamp. Een week lang kamperen in een mooie omgeving waarbij de Scouts (bijna) alles zelf doen. Het kampterrein (tenten, keukens, tafels) opbouwen, koken op houtvuur, afwassen... Ondertussen organiseert de leiding activiteiten zoals een hike, zwemmen en misschien wel een nachtelijke dropping...

Naast het zomerkamp gaan we nog graag twee of drie keer een weekend op kamp. Bijvoorbeeld met Pinksteren of een echt winterkamp.

 

Waar vind je de Scouts?

De Scoutsopkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 in en rond onze Hopman Kwantbasis aan de Blankensteinweg.

Tijdens de opkomsten vind je onze Scouts meestal buiten. Ze zijn dan actief bezig en zeker niet bang om smerig te worden!

 

Contact

Wil je meer weten? Volg ons dan zeker op instagram of facebook. Of stuur gewoon een mailtje.

instagram.com/scouts_meppel

facebook.com/landscoutsmeppel

Scouts@Scoutingmeppel.nl

 

Landscouts

Insta Scouts

Hopman: Sander Bijman
Scouts@Scoutingmeppel.nl

Opkomsttijden:
Zaterdagmiddag
14:00 tot 17:00 uur

Leeftijdsgroep:
Van 11 tot 15 jaar